Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-05-31



Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos kolektyvas lankėsi Kėdainių rajono savivaldybės Mikalojaus Daukšos viešojoje bibliotekoje, kurioje dalyvavo seminare „Biblioteka visiems: įtraukiojo paslaugų modelio kūrimas“.

Kolegos iš Kėdainių dalijosi savo patirtimi apie bibliotekos teikiamas paslaugas įvairių amžiaus ir socialinių grupių lankytojams. Pristatydama teikiamas paslaugas Kėdainių rajono savivaldybės Mikalojaus Daukšos viešosios bibliotekos direktorė Virginija Grigorjevienė pabrėžė, kad bibliotekininkai dirba bendruomenei ir paslaugas turi teikti atsižvelgdami į bendruomenės lūkesčius ir poreikius.

Po seminaro aplankytas Kėdainių senamiestis, susipažinta su jame esančiais kultūros paveldo objektais (sinagogų kompleksu, Evangelikų reformatų bažnyčia ir kunigaikščių Radvilų mauzoliejumi), čia gyvenusių etnokonfesinių grupių (žydų, liuteronų) istorija.

Vėliau vykta į Šetenių kaimą, kur gimė ir vaikystę praleido Nobelio premijos laureatas, poetas, rašytojas, eseistas Česlovas Milošas. Vaikystės prisiminimus apie gimtuosius Šetenius ir Lietuvą rašytojas nešiojo širdyje visą gyvenimą, jie atsispindi eilėraščiuose bei garsiajame romane ,,Isos slėnis“. 1999 m. ant Nevėžio upės šlaito, buvusiame svirne, įkurtas rašytojo Česlovo Milošo kultūros centras – kultūros ir mokslo židinys. Jame vyksta literatūros vakarai, susitikimai, konferencijos, veikia Česlovui Milošui skirta ekspozicija.

Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos informacija



Paskutinio redagavimo data: 2022-06-02