Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-06-03



Birželį Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius pasitiko su akcija „Tėčiai skaito vaikams“.

Šia akcija siekiama įkvėpti ir paskatinti tėčius prasmingai leisti laiką su vaikais, ypač artėjant Tėčio dienai, atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą ir kartu su vaikais atrasti knygos pažinimo džiaugsmą. Akcijos metu bibliotekos kviečia visuomeniškus tėčius vaikams skaityti įdomias istorijas.

2017 metais JAV atlikti tyrimai parodė, kad vaikų, kuriems dažniausiai skaitė tėvai, kalbos raida buvo gerokai spartesnė. Vis dėlto įprasta, kad į šią kasdienę veiklą labiau įsitraukia mamos. Tikriausiai atėjo metas keisti situaciją? Todėl šiemet į biblioteką sugužėjusiems „Saulės“ pagrindinės mokyklos antrokams prasmingus tekstus iš S. Paltanavičiaus knygos „Aš – lietuvis“ apie Lietuvos trispalvę ir lietuvių kalbą skaitė Joniškio meras Vitalijus Gailius. Meras ne tik skaitė, jis šiltai bendravo su vaikais: kalbėjosi apie Lietuvos simbolius, apie skaitymą, kas kokias knygas yra perskaitę. Mokinukai įkvėpti pokalbio sudainavo dainą apie trispalvę, taip pat prižadėjo vasarą skaityti knygas ir lankytis bibliotekoje.


D. Kurlienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-06-03