Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-07-12



2021 m. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, bendradarbiaujant su Vilniaus universitetu ir 23 partneriais (tarp jų ir Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešąją biblioteka) kartu su asociacija Kūrybinės Jungtys įgyvendino projektą, kurio metu buvo kuriamas virtualus muziejus, o jame pristatomi Lietuvos bendruomenių pasakojimai.

Šiuo projektu siekta išryškinti, parodyti ir įamžinti bendruomenes per vietos žmonių pasakojamas mažąsias istorijas. Tokias, kurios nebuvo įtrauktos į didžiuosius istorinius naratyvus, herojiškus pasakojimus, tačiau kurios yra svarbi istorijos dalis bendruomenei, vietai, žmonėms.

Viena iš kertinių projekto temų — laisvės idėjos įgyvendinimas kasdieniais žmogaus pasirinkimais, siekiais ir pastangomis. Tai bandymas reflektuoti pastarąjį šimtmetį bendruomeniškai. Kokias laisves atnešė pastarasis amžius? Laisvę kurti, laisvę sekti tradicijas, laisvai reikšti nuomonę? Kokias galimybes? Virtualiame Muziejuje bendruomenių nariai pasakoja apie savas, unikalias laisvės patirtis.

Kviečiame susipažinti su Joniškio-Žagarės bendruomenės narių pasakojimais: https://radinys.vu.lt/bendr.../joniskio-zagares-bendruomene/

Paskutinio redagavimo data: 2022-07-12