Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-07-14



Liepos mėn. 05 ir 13 dienomis Bariūnų bibliotekoje vyko popietės vaikams „Kūrybinių užsiėmimų dirbtuvėlės “, kuriose dalyvavo Saugėlaukio seniūnijoje gyvenantys vaikai.

Šio mėnesio edukacija prasidėjo gausiu vaikų būriu apsilankiusių bibliotekoje. Bibliotekininkė pristatė temą ir visų darbų eigą. Vaikai turėjo apsiplėšyti balto popieriaus lapo kraštus. Kiekvienas jų pasirinko sau patinkančią flomasterio spalvą ir su juo, ant lapų, nupiešė po liniją. Tuomet popierių lapelius davėme šalia esantiems kaimynams, jie vėl piešė po liniją ir siuntė toliau, taip popierių lapai apsuko ratą, kol grįžto pas jų šeimininkus. Iš esamų linijų vaikai kūrė paveikslus, pasitelkiant įvairias spalvinimo priemones. Tai komandinis darbas, kuris išlaisvina mintis, priverčia sutelkti dėmesį ir įtraukia į žaidybinį procesą.

Sekančio užsiėmimo metu gaminome lipdukus. Šiems darbeliams pagaminti mes panaudojome: kepimo popierių, lipnią juostą ir džiovintus augalus. Ant kepimo popieriaus užklijuotos lipnios juostos suostelės, kiekvienas edukacijos dalyvis dėliojo savo sugalvotas augalų kompozicijas, ant jų buvo priklijuotos lipnios juostos antras sluoksnis. Vaikai savo darbelius iškarpė norima forma arba kaip padiktavo augaliuko išsidėstymas. Edukacijos lankytojai pasigamino nemažą krūvelę lipdukų, nuo kurių nuėmus kepimo popieriaus lapelį galima priklijuoti ant užrašų knygutės, atviruko ir pan.

Po edukacinių užsiėmimų vaikai žaidė įvairius stalo žaidimus, vartė knygutes, šoko pagal pasirinktą programą „Just dance“. Kiekvienas užsiėmimas ir laisvalaikis praleistas su būriu draugų, skatina stipresnį tarpusavio bendravimą, lavina vaizduotę, gerina emocinę būseną.

 

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-07-14