Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-07-22



Gataučių filiale vyko Gabrielės Gerčaitės ir Elingos Gecevičiūtės piešinių parodos „Gėlė“pristatymas. Piešiniuose dominavo gėlių tema, nes autorės prisipažįsta, kad rožė yra jų mėgstamiausia gėlė.

Gražios parodos pristatymo metu Gabrielė atvira, kad piešimo geną gavo iš savo senelio Vidmanto, kuris labai mėgo tapyti žmonių portretus, lankė meno mokyklą. Deja, dėl tam tikrų priežasčių, mokyklos nepabaigė. Todėl anūkė norinti išpildyti senelio slaptą norą, eiti meno keliu ir mokytis piešimo paslapčių. Jaunoji mergina piešdama žmonių portretus atsipalaiduoja, savo mintis išlieja popieriuje, leidžia fantazijos sparnams skleistis.

Gabrielė savo piešinių viešinti nemėgstanti, juos pasiliekanti sau. Tad lieka pasidžiaugti, kad Gataučių bibliotekos lankytojams jaunoji menininkė suteikė mažą galimybę pasižvalgyti po piešinių pasaulį.

Antroji piešinių parodos „Gėlė“ sumanytoja Elinga Gecevičiūtė sako, kad piešimo kelias jos nevilioja. Meniškos sielos merginą labiau traukia muzikos pasaulis. „Aš meną suprantu, kaip muziką. Visur regiu muzikos garsus“- sako Elinga Gecevičiūtė, kuri šiuo metu mokosi skambinti pianinu.

Gataučių bibliotekininkė Lina Lukošiūnienė labai džiaugėsi gražia paroda, linkėjo jaunoms meno kūrėjoms surengti dar ne vieną tokią parodą ir eiti meno keliu. Jaunas menininkes sveikino gausus bibliotekos lankytojų būrys.

Gabrielės ir Elingos piešiniais bus papuoštos seniūnijos patalpų erdvės.

L. Lukošiūnienės inf. ir nuotr.

Paskutinio redagavimo data: 2022-07-22