Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-08-11



Šiemet, kaip ir pernai, Jono Avyžiaus viešoji biblioteka kartu su partneriais kvietė paminėti Tarptautinę jaunimo dieną bei Lietuvos jaunimo metus įvairiais renginiais.

Rugpjūčio 10 d. Algimanto Raudonikio meno mokyklos Atvirame jaunimo centre vyko susitikimas su kraštiečiu Pauliumi Vaitiekūnu, kuris dirba vienoje populiariausių Lietuvos radijo stočių – M-1 „Ryto šou“ laidoje. Jaunimui P. Vaitiekūnas papasakojo apie darbo radijuje subtilybes, reikiamas kompetencijas laidų vedėjui, iškalbą, linksmus nutikimus. Į susitikimą atėję jaunuoliai teiravosi, kokio išsilavinimo reikia laidų vedėjui, ar įmanoma daug uždirbti, kaip visada išlaikyti gerą nuotaiką. Pasak P. Vaitiekūno, radijuje norintis dirbti asmuo turi gerai ir aiškiai kalbėti taisyklinga lietuvių kalba, tad jam pačiam teko bent pusę metų lankyti logopedo pamokas. Susitikimo pabaigoje jaunimui P. Vaitiekūnas linkėjo siekti savo užsibrėžtų tikslų, daug mokytis, tačiau nepersistengti.

Rugpjūčio 11 d. šalia vaikų žaidimų aikštelės, esančios prie Joniškio kultūros centro, su jaunimu susitiko Ukrainoje savanoriavusi gydytoja Akvilė Vilkytė. Susitikimo pradžioje Joniškio rajono savivaldybės meras pasveikino jaunimą su Tarptautine jaunimo diena ir gydytojai Akvilei Vilkytei įteikė knygą apie Žiemgalos dainių – Algimantą Vincentą Raudonikį. Gydytoja jaunimui papasakojo apie savanorystės pliusus ir minusus, kodėl ryžosi vykti į Ukrainą ir padėti ten dirbantiems medikams, su kokiais iššūkiais susidūrė, ką patyrė. Gydytoja minėjo, kad teko slėptis slėptuvėse išgirdus oro pavojaus signalus, teko operuoti skeveldromis sužeistus žmones, konsultuoti psichologijos problemų turinčius, be tėvų augančius (tėvai buvo išvykę ginti savo šalies) vaikus. Gydytoja minėjo, kad jei reikėtų dar kartą vykti į Ukrainą, ji ir vėl ten važiuotų. Susitikimo pabaigoje gydytoja vaikams parodė iš Ukrainos parsivežtą suvenyrą – rusų subombarduoto tanko gabaliuką, perrištą Ukrainos vėliavos spalvų juostele.

Po susitikimo jaunimas dalyvavo Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos, Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro, Joniškio turizmo ir verslo informacijos centro siūlomose edukacijose, apžiūrėjo policijos pareigūnų motociklus, stebėjo gatvės ir pramoginių šokių koncertą, kuriame dalyvavo šokių studija „Time to show“ (Kaunas), šokių studija „Basse“ (Kaunas), INSITI Artistų Namai – teatro ir kino mokyklos įkūrėjai Indrė ir Pijus (Vilnius) bei Joniškio sporto centro šokėjai. Vėliau iki pat vakaro jaunuoliai laiką leido išbandydami batutą su kliūtimis.

Tarptautinės jaunimo dienos renginius finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

G. Vilčiauskienės inf.

A. Danieliaus ir J. Vilčiausko nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-08-17