Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-08-25



Rugpjūčio 2, 16, 23 dienomis Bariūnų bibliotekoje vyko kūrybinių užsiėmimų dirbtuvėlės, kuriose dalyvavo Saugėlaukio seniūnijoje gyvenantys vaikai.

Kiekviena edukacija prasideda naujomis emocijomis, naujais įspūdžiais ir netikėtumais. Pirmoji šio mėnesio edukacija prasidėjo pažintimi su porcelianine tešla ir jos galimybėmis. Vaikams teko minkyti tešlos masę, formuoti rutulį ir kočėlu iškočioti apskritimą. Paskui ant apskritimo buvo dedami įvairūs pievų augalai ir kočėlu įspaudžiami į masę. Vaikai patikrino savo jėgos galią tiek minkant, tiek dirbant su kočėlu. Po užsiėmimo vaikai rinkosi į žaidimų erdvę. Vieni piešė, kiti žaidė stalo žaidimus ir bendravo.

Kito užsiėmimo metu dekoravome išdžiūvusioje porcelianinėje tešloje įspaustus augalų reljefus. Gaminome spalvotus paveikslėlius, pasitelkiant įvairias priemones: dangtelius, akrilinius dažus ir popieriaus lapus.

Paskutinio edukacinio užsiėmimo „Atverk duris vasarai“ metu, užbaigėme visus pradėtus darbus. Gaminome atvirutes iš savo sukurtų paveikslėlių, kurie buvo suklijuoti ant spalvotų lapų. Pasiruošę vaišių stalą prie arbatos puodelio kalbėjome apie vykusias edukacijas, vėliau atidarėme „emocijų kibirėlį“. Kibirėlyje buvusias nupieštas nuotaikas suskirstėme, suskaičiavome. Keletas veidukų – sutrikusių, keletas rodančių, kad bibliotekoje buvo karšta, bet dauguma emocinių veidukų besišypsančių.

Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė vaikučiams atidavė visus jų darbelius, kurie buvo sukurti edukacijų metu ir padovanojo po simbolinę dovanėlę – raktų pakabuką.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-08-25