Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-09-20



Rugsėjo 20 dieną Stungių filiale vyko kūrybinis užsiėmimas vaikams „Oliziuko“ gamyba“.

Bibliotekininkė Diana Kidelienė renginio dalyviams iš pjuvenų, pėdkelnių ir žolyčių sėklų pasiūlė pasigaminti „Oliziuką“.

Susirinkusiems vaikučiams buvo pristatytos priemonės ir trumpa instrukcija, kaip pasidaryti „augintinį“. „Oliziuko“ gamybai reikia: smulkių pjuvenų, pėdkelnių (atkirpto gabaliuko), žolytės sėklų, dekoravimo detalių. Atkirptų pėdkelnių gabaliuko galą reikia užrišti mazgu, tada pro kitą galą į vidų pridėti pjuvenų, o pačiame viršuje pabarstyti žolių sėklų ar grūdų ir užrišti, suformuoti nosį ir ausytes, sutvirtinant jas siūlu ar gumute. Pabaigoje „Oliziuką“ papuošti ir padėjus ant lėkštutės laistyti kiekvieną dieną, kad išdygtų „plaukučiai“.

Išklausę darbo eigos, vaikai pasinėrė į kūrybinį procesą: karpė pėdkelnes, dėjo pjuvenas, sėklas ir dekoravo sagutėmis, kaspinėliais, spalvotomis vielutėmis. Būtent dekoravimo etape pasireiškė visas vaikučių kūrybiškumas: vieni dėjo akinius, kiti – karūną ar kaspinėlį, puošė strazdanėlėmis. Kai „Oliziukai“ buvo baigti, renginio dalyviai pasidžiaugė gautais rezultatais ir naujuoju savo „augintiniu“.

D. Kidelienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-09-22