Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-09-28



Rugsėjo 28 d. Kriukų VDC „Erdvė“ vyko mokymai bendruomeniškumo skatinimo tema, kuriuos vedė bendruomenių įgalinimo programos „Socialinis sufleris“ įkūrėjas ir vadovas Žilvinas Mažeikis.


Mokymų pradžioje lektorius supažindino su pagrindiniais bendruomenių įgalinimo ir kūrimo principais, su jaunimu diskutavo, kas jungia bendruomenes, kokie jų tikslai, ko reikia, kad bendruomenė susiformuotų.

Vėliau Ž. Mažeikis pakvietė dalyvius išbandyti pokalbius skatinantį ir bendruomeniniams ryšiams sutvirtinti skirtą stalo žaidimą – „Socialinis sufleris“. Šis žaidimas skatina natūralų smalsumą ir domėjimąsi kitų žmonių istorijomis, sudaro progą išreikšti pozityvius jausmus vienas kitam, todėl tvirtina bendruomeninius ryšius. Jį galima žaisti tiek su savo šeimos nariais, tiek su draugais, tiek su kaimynais, kolegomis ar visiškai nepažįstamais žmonėmis.

Išbandžius „Socialinio suflerio“ žaidimą lektorius mokymų dalyvius pakvietė į lauką, kur vyko pasitikėjimo vienas kitu veiklos. Dalyviai sustojo poromis ir pasikeisdami vedė vienas kitą užrištomis akimis.

Mokymų pabaigoje lektorius kvietė dalyvius pasidalinti atliktų veiklų įspūdžiais. Dalyviai minėjo, kad šių mokymu metu suprato, kad labai svarbu pasitikėti vienas kitu, svarbu suprasti ir kuo daugiau bendrauti ir bendradarbiauti.

Mokymai vyko pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „Įsitrauk 3“.

G. Vilčiauskienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-10-04