Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-10-26



Spalio 26 d. Joniškio visuomenės sveikatos biure vyko metodinis bibliotekos darbuotojų pasitarimas.

Pasitarimo pradžioje Informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėja Vijoleta Kuprevičienė pristatė pranešimą „Kraštotyra šiuolaikinėje bibliotekoje“.  Pranešimo metu atkreiptas dėmesys, kad atnaujintame IFLA-UNESCO Viešųjų bibliotekų manifeste, patvirtintame 2022 m. liepos 18 d.,  išskiriama vienuolika krypčių, kuriomis turėtų veikti šiuolaikinės bibliotekos. Dvi iš jų – skirtos kraštotyros darbui. V. Kuprevičienė rekomendavo filialų darbuotojoms į savo darbo veiklos planus įsitraukti po kraštotyros darbą.

Vėliau Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos pristatė  naują bibliotekos teikiamą paslaugą „PRISIMINIMŲ BEIEŠKANT: terapiniai skaitiniai demencija sergantiesiems“. Šia paslauga siekiama mažinti vienatvės jausmą, gerinti atmintį. Garsiniai skaitymai – tai veikla, tiesiogiai susijusi su viena pagrindinių bibliotekos funkcijų – skaitymo skatinimu. Paslauga pritaikoma didelei auditorijai – iš esmės visiems vyresnio amžiaus žmonėms. Ji gali būti stacionari – kai teikiama bibliotekoje, ir mobili – kai ją teikti vykstama į senelių ar globos namus. Paslauga neapsiriboja vien skaitymais, juos lydi ir skaitymų aptarimas / refleksija bei specialios pagalbinės priemonės – prisiminimų dėžutės. Taip pat Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė pristatė atnaujintą tarpbibliotekinio abonemento (TBA) paslaugą ir jos teikimo reikalavimus.

Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vedėja Zita Grigutytė aptarė akcijos „Tvaru-sveika-ekologiška-žalia“ rezultatus. Pasidžiaugė, kad į šią akciją įsijungė daug bibliotekos darbuotojų, kurie sodino augalus, juos prižiūrėjo.

Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorė J. Šimkevičiūtė pristatė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos bibliotekų darbuotojų mobilumo  programą „ERASMUS +“, kurios metu bus suteikiama galimybė darbuotojams išvykti į mokymus ar darbo stebėjimo vizitus užsienio šalyse.

Po pasitarimo vyko pirmosios pagalbos mokymai, kuriuos vedė Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Monika Balčiūnienė. Mokymų metu kolektyvas buvo supažindintas su pirmosios pagalbos pagrindais, teikimo eiliškumu ir pradinio gaivinimo principais. Bibliotekos darbuotojos praktiškai bandė atlikti atspringimo manevrą su Heimlicho liemene. Buvo aptarta, ką daryti nusideginus, nualpus, susimušus ir kaip tinkamai naudoti turniketą kraujuojant.

Bibliotekos inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-10-28