Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-10-28



Spalio 28 d. Bariūnų bibliotekoje vyko edukacinis rytmetys „Kas po lapais ar už krūmo, kas upelį ar prie liūno?“, į kurį sugūžėjo būrelis vaikučių iš Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus.

Gamta neatsiejama nuo žmogaus. Gamtos prieglobstyje mes gyvename. Ji teikia poilsį, ramybę, ji maitina mus, priverčia susimąstyti... Gamtoje gausu gyvybės, čia verda savitas gyvenimas su savo taisyklėmis ir nuotaikomis.

Su mažaisiais dalyviais nusprendėme iš arčiau susipažinti, ką galima rasti keliaujant miško takeliu. Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė paruošė nedidelį miško ir vandens telkinio teritorijos maketą. Šnekučiuojantis žingsnelis po žingsnelio vaikai dėliojo vandens augalus, tarp jų pylė dažytą smėlį. Į miško zoną dėliojome įvairius krūmus ir medelius, aplinkui pylėme žemes sodinome samanas. Mūsų sukurtame miškelyje ir bepelkėjančiame tvenkinuke apsigyveno įvairūs gyvūnėliai. Pasišnekučiuodami susipažinome su augalų pavadinimais, sužinojome ir kai kurių gyvūnų pavadinimus. Prisiminėme ką esame pastebėję bevaikštant ir beskraidant miške, laukuose, ir beplaukiojant tvenkinyje.

Užsiėmimai teikia džiaugsmo, netikėtumo, naujų patirčių, įvairių neatrastų dalykų. Vaikai lavina motoriką, pastabumą, smalsumą. Tobulina bendravimo įgūdžius, bendruomeniškumą.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-10-28