Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-10-21



Spalio 21 dieną Kepalių bibliotekoje vyko senjorams, ir ne tik, skirtas protų mūšis „XX amžiaus Lietuva“.

Susirinko keturios komandos: „Kaimynkos“, „Varnos“, „Ruduo“ ir „Magnolijos“. Protmūšį, kurį sudarė trys turai po dešimt klausimų, vedė Rita Katinaitė.

Pirmasis turas buvo muzikinis. Skambėjo gerai žinomos lietuviškos dainos, o komandos turėjo atspėti, kas yra dainos žodžių autorius (visi jie – garsūs XX a. poetai). Šiame ture gerai pasirodė „Magnolijų“ ir „Rudens“ komandos, surinkusios po šešis taškus.

Antras turas – „Lietuvos pirmosios ir pirmieji“. Turbūt pats sunkiausias iš visų, kur reikėjo gerai pasukti galvas ir išmanyti istoriją. Ypač sunkus klausimas buvo šis: „Liuda Purėnienė 1921 m. tapo pirmąja Lietuvos JA. Kas JI, jei JIS – tradicinis olandų gogelmogelis, o žodyje JI rasite ir naminį gyvūną?“

Antrajame ture nepralenkiamos buvo „Kaimynkos“.

Trečiasis turas buvo skirtas Joniškio krašto istorijai, o ją, pasirodo, visos komandos išmano gana neblogai. Gal tik sunkiau įkandamas pasirodė šis klausimas: „ 1910 m. vasarą šalia Joniškio TAI ATSITIKO pirmą kartą Lietuvoje. 9-tajame dešimtmetyje TAI buvo įprastas reginys net Mėdginų laukuose (ir dabar labai retai, bet būna). Ką reiškia TAI ATSITIKO?“

Visos komandos trečiajame ture pasirodė gerai, bet daugiausia taškų surinko „Rudens“ komanda.

Susumavus rezultatus pirmąją vietą užėmė komanda „Ruduo“, antrą vietą – „Magnolijos“, trečią – „Kaimynkos“, o paskutinės liko pirmą kartą žaidusios „Varnos“.

R. Blavaščiūnienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-10-31