Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-11-09



Lapkričio 9 d. Skaistgirio bibliotekoje viešėjo rašytoja Agnesa Kenešytė-Gricė. Debiutuojanti autorė Skaistgirio gimnazijos aštuntokams pristatė savo pirmąją knygą „Sulaukti aušros“.

Knyga „Sulaukti aušros“ 2021 metais tapo leidyklos Alma litera paauglių literatūros konkurso nugalėtoja. Rašytoja mokiniams papasakojo apie tai, kaip kilo mintis parašyti įtraukiančią istoriją panaudojant baltų mitologiją. Autorė perskaitė keletą ištraukų iš knygos, o susitikimo dalyviai turėjo atpažinti, apie kokią mitologinę būtybę autorė skaito. Literatūrinių kūrybinių dirbtuvėlių dalyje vaikams reikėjo sukurti savo mitinę būtybę, suteikti jai vardą, aprašyti pomėgius, charakterį, išvaizdą, priskirti antgamtines galias. Rašytoja kvietė vaikus išlaisvinti savo minčių srautą ir fantaziją, nebijoti drąsiai improvizuoti. Kai susitikimo dalyviai sukūrė savo mitinę būtybę, reikėjo jai sukurti ir socialinių tinklų profilį, t.y. sugalvoti gimimo datą, gyvenamąją vietą, kur mokosi ar dirba, ką mėgsta, kas draugai ir kt.  Visiems buvo smalsu, kokias būtybes pavyko sukurti. Susitikimo dalyviai pristatė savo kūrinius ir pripažino, kad sunku atitrūkti nuo realybės. Viešnia jaunimui linkėjo kurti, nes kūryba išlaisvina.

Susitikimas organizuotas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos projektą „Įsitrauk 3“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

J. Jatulienės inf.

G. Vilčiauskienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10