Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-11-11



Lapkričio 6 d. jauniausiam Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui Gintarui Ramonui būtų sukakę 60 metų.
GINTARAS RAMONAS (1962 11 06 – 1997 11 11)


Į mūsų kraštiečio Kovo 11-osios Akto signataro paminėjimo ir pagerbimo renginį atvyko Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo nariai Birutė Valionytė ir Mečys Laurinkus, drauge apsilankė ir svečias iš Ukrainos, šios šalies signatarų klubo narys Oleksandr Barabaš. Dalyvavo Joniškio rajono savivaldybės vadovai: meras Vitalijus Gailius, pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, admistracijos direktorius Tomas Armonavičius, jo pavaduotojas Aivaras Rudnickas.
Į renginį atėjo Joniškio Mato Slančiausko progimnazijos (tuometinę 3-ąją vidurinę baigė G. Ramonas) mokiniai, Joniškio Jono Avyžiaus bibliotekos darbuotojos, Joniškio „Audruvės“ literatų klubo nariai.
Renginį pradėjo jo iniciatorius rajono meras Vitalijus Gailius. Jis sakė, kad didžiausias Gintaro Ramono gyvenimo nuopelnas yra mums visiems iškovota laisvė.
Signataras Mečys Laurinkus prisiminė savo jauniausią kolegą, sakė, kad Gintaro prigimtis buvo meniška ir dabar jis tikriausiai būtų pasukęs liberalizmo keliu, būtų vienas iš Ukrainos rėmėjų. Signatarų klubo pirmininkė Birutė Valionytė taip pat paminėjo nepriklausomą G. Ramono būdą, linkėjo jauniesiems joniškiečiams puoselėti savo kraštiečio atminimą ir atvežė jiems dovanų knygų. Taip pat, ji vertėjavo Ukrainos signatarų klubo nariui Oleksandr Barabaš, kuris dėkojo Lietuvos žmonėms už paramą kovoje už laisvę.
„Audruvės“ literatų klubo atstovės Kilnutė Riškuvienė ir Emilija Kvedarienė paskaitė savo kūrybos eiles.
Susirinkusieji signataro Gintaro Ramono atminimą pagerbė tylos minute.
Vijoleta Kuprevičienė
Eglės Šukienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-14