Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-11-17



Lapkričio 16 d. į Bariūnų biblioteką susirinko būrelis vaikučių iš Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus, kur vyko rytmetys „Knygose slypintis juokas, išdaigos ir šypsenos šiaurietiškoje gamtoje“.

Vaikai įsikūrė ant pagalvėlių, sudėliotų ant žemės. Stebėjo bibliotekos nekasdienę aplinką. Čia tvyrojo jauki prieblanda apšviesta žvakių šviesos, mažieji stebėjo bibliotekininkę apsirengusią nekasdieniais rūbais, su kuprine ir kitais reikalingais daiktais kelionei.

Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė pradėjo pasakojimą apie išvyką į Šiaurės šalis, kur matė  jos nuostabią gamtą ir kelionės metu susidūrė su „lokiu“. O, kad vaikams būtų dar įdomiau ir suprantamiau, buvo perskaityta iliustruota knyga „Jei sutiktum lokį“, kurią parašė M. G. Serup iš Danijos ir M. K. iš Suomijos. Tai šilta, humoro kupina knygelė, kuri gvildena klausimą, ką reikėtų daryti sutikus lokį. Vaikai klausėsi susikaupę, retkarčiais jokėsi iš bibliotekininkės vaizduojamų situacijų ir patys išbandė kai kuriuos veiksmus. Mažieji atsigulė ant žemės, užsidengė galvas rankomis ir giliai, ramiai kvėpavo. Po tokių nuotykių rytmečio dalyviai užsiėmė kūrybine veikla, piešė lokį, kiekvienas vaikas sugalvojo savo pieštam lokiui vardą. Vaikai smaližavo medų ir uogienę, kurią bibliotekininkė buvo išsaugojusi po susidūrimo su „lokiu“ kelionės metu.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-17