Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-11-17



Lapkričio 17 dieną Plikiškių biblioteka pakvietė visus į tradicinę bibliotekos bičiulių popietę „Kai širdis pasiilgsta knygos“.

Popietės pradžioje bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė perdavė visiems šiltus linkėjimus iš Elėjos (Latvija) bibliotekos, su kuria Plikiškių biblioteka bendradarbiauja, vyksta bendri renginiai, parodos. Grupelė kaimo bendruomenės narių kartu su bibliotekininke Latvijos nepriklausomybės dienos išvakarėse lankėsi  pas kaimynus ir pasveikino su šia gražia švente.

Renginio metu prisiminta kraštiečio Jono Avyžiaus biografija ir kūryba, skaitytos ištraukos iš rinkinio „Gėlė mažylė“. Skaitytojai buvo maloniai nustebinti rašytojo žodžio šmaikštumu, humoru. Vėliau bibliotekininkė pristatė Šiaurės šalių literatūros savaitės suaugusiųjų skaitymams skirtą švedų rašytojo Patriko Svenssono knygą „Apie ungurius ir žmones. Mįslingiausios žuvies istorija“. Skaitytojai pripažino, kad tai – neįprasta knyga, kelianti daug minčių, suteikianti žvejybos žinių. Pastebėta, kad autorius didelį dėmesį skiria gamtos aprašymams, detalėms.

Popietės pabaigoje skaitytojai dalinosi mintimis apie labiausiai patikusias perskaitytas knygas. Bibliotekininkė padėkojo aktyviausiems lankytojams,  parodų organizatoriams ir dalyviams: Reginai Grubienei, Valerijai Mankevičienei, Jūratei Rimkuvienei ir Nerijui Vaitekūnui bei pakvietė aktyviai dalyvauti iniciatyvoje „Senjorų dienos internete 2022“.

 A. Kriščiūnienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-22