Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-11-24



Lapkričio 24 dieną Plikiškių bibliotekoje organizuotos rankdarbių dirbtuvės „Mezgimo amatas: nauda, poilsis ir tradicijų išsaugojimas“, skirtos Suaugusiųjų mokymosi savaitei.

Į renginį susirinko gausus būrys mezgėjų. Kiekviena iš jų atsinešė rankdarbių pavyzdžių. Vėlyvas ruduo suteikia daugiau galimybių skirti laiko mezginiams, tad daugelis lankytojų tvirtino, kad mezga daug. Tai leidžia atsipalaiduoti, pailsėti nuo kasdienės rutinos, o kartu pradžiuginti savo artimuosius šiltu rankdarbiu.

Bibliotekos lankytoja Laima Grybauskienė su šypsena veide dalijosi neįprasta virbalų laikymo technika, kurios ją išmokė mama. Taip mezgant nepavargsta rankos. Valerija Mankevičienė atsinešė anytos megztą kojinę ir pasakojo, kad šiuo metu bando įminti ir atkartoti neįprastą pynės raštą, kuris mezgamas priešinga kryptimi. Gražiadarbė parodė, kaip galima panaudoti siūlų likučius. Iš jų ji yra numezgusi puodkėles, padėkliukus ir net vonios plaušinę. Vitalija Petraitienė pasakojo, kad mezgimo išmoko iš mamos, todėl dabar su dideliu džiaugsmu pildo visus anūkės norus megzdama neįprastas blauzdines, pirštines. Birutė Petrošaitė pristatė pačios virbalais megztą skarelę, kurią dovanojo tetai daugiau nei prieš 20 metų. Kitos renginio dalyvės demonstravo mezginius, kuriuos labai brangina, nes paveldėjo iš savo artimųjų, pasakojo istorijas apie pirmuosius bandymus megzti.

Vėliau renginio dalyvės ėmėsi darbo – mokėsi megzti kambarines šlepetes pagal Valerijos paruoštą schemą, bandė gerų ir blogų akių dvispalvį raštą, kuris labai tinka kumštinėms pirštinėms, dalijosi patarimais apie vilnonius siūlus mezginiams.

Džiugu, kad galimybė pasidalinti patarimais, mezginių kūrimo paslaptimis renginio lankytojoms suteikė daug gerų emocijų ir kūrybinių minčių būsimiems rankdarbiams.

A. Kriščiūnienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-25