Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-11-25



Jono Avyžiaus viešoji biblioteka lapkričio 25 d. organizavo vaikams animacijos dirbtuves „Make art not war“.

Dirbtuves vedė tarpdisciplininio meno kūrėja, edukatorė, kino edukacijos specialistė, dirbanti su įvairaus pobūdžio nacionaliniais ir tarptautiniais kino projektais Gintarė Gilaitienė.
Animacijos dirbtuvėse dalyvavo „Saulės“ pagrindinės mokyklos 4B klasė. Iš pradžių ketvirtokai su edukatore išsiaiškino, kodėl edukacija vadinasi būtent „Make art not war“ (vert. kurk meną – ne karą) ir kaip tai siejasi su šiandieniniais įvykiais pasaulyje. Tada moksleiviai parsisiuntė animacijos programėlę stop motion. Ši programėlė – sustabdytas kadras arba stop kadras – animacijos technika, kurios pagalba fiziškai manipuliuojami objektai atrodo, jog juda patys. Objektai yra judinami mažais žingsniais tarp individualiai fotografuojamų kadrų. Sudėjus nufotografuotus kadrus į vieną nuoseklią seką sukuriama tikro judesio iliuzija.

Ketvirtokai dirbo komandomis. Dirbtuvių metu buvo sukurti iš viso penki trumpi, keleto sekundžių filmukai. Po užsiėmimo edukatorė keletą kūrybinių rinkinių reikalingų animacijos dirbtuvėms padovanojo 4B klasei ir bibliotekai. Taigi savo jėgas kuriant animaciją galės išbandyti ir daugiau vaikų.

Vaikų sukurtus filmukus galima pamatyti bibliotekos Youtube kanale https://www.youtube.com/channel/UCzPcJ3FdKz4kqHzqNVaeBbw 

Šios animacijos dirbtuvės vyko pagal Lietuvos kultūros tarybos ir Joniškio rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Isitrauk 3“.

D. Kurlienės informacija



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-28