Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-12-07



Gruodžio 2–7 d. Bariūnų bibliotekoje vyko advento pasakų skaitymo rytmečiai „Seku pasaką mažiesiems“, į rytmečius rinkosi vaikai iš Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus.

Pirmąją advento savaitę pasaką apie angelus skaitė mama Rasa. Nuotaikinga ir paslapties kupina pasaka nunešė vaikus į fantazijos pasaulį. Mažiesiems teko pašokinėti ant vienos kojos, daryti sniego gniūžtes, šildyti sušalusias rankeles, purtyti iš debesų dulkes... Stebėjome pro langą ir ieškojome po sniegą braidančių angeliukų. Po nuotaikingos pasakos ir užsiėmimų, mama Rasa dekoravo kartoninį namelį baltais akriliniais dažais.

Antrąją advento savaitę pas mus bibliotekoje viešėjo močiutė Edita. Ji vaikučiams skaitė pasaką apie snaigę. Vaikams buvo įdomu klausytis ir stebėti knygos iliustracijas, kurias aptardavo pasakos skaitytoja. Netikėtai virš galvyčių pabirusios  snaigės nustebino vaikus ir suteikė daug džiaugsmo. Pasibaigus pasakai močiutė Edita prisėdo dekoruoti namelio baltais dažais. Aplinkui tvyrantis vaikų šurmulys, juokas, mažos trepsinčios pėdutės atnešė bibliotekai jaukumo dvasios ir namų šilumos.

 

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-12-12