Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-12-14



Gruodžio 14 d. Bariūnų bibliotekoje vyko advento pasakų skaitymo rytmetys „Seku pasaką mažiesiems“.

Susirinkę mažieji dalyviai iš Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus, linksmai šurmuliuodami įsitaisė ant pagalvėlių, sudėliotų ant žemės.

─ Bar, bar, bar... ─ kažkas pasibeldė į duris.

─ Prašom užeiti! ─ sučiauškėjo linksmai Justė.

─ Ar galiu į svečius? ─ klausia netikėtai užsukęs svečias.

─ Taip! ─ sušunka vaikai.

Trečiąją advento savaitę skaityti pasakos atvyko Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius. Šiltos vaikų šypsenos, linksmi pašnekesiai visus įtraukė į jaukią ir ramybę dvelkiančią aplinką. Pasakos skaitymas vaikams, tai rimtas ir atsakingas darbas, todėl meras paprašė vaikų išsirinkti pasaką, kurią jis paskaitys. Mažoji dalyvė Justė, kartu su svečiu nužingsniavo prie pasakų lentynos ir išsirinko knygą „Didžioji pasaulio pasakų knyga“. Buvo išrinkta ir perskaityta viena pasaka apie Gazelę, Genį ir Vėžlį, apie jų draugystę ir pagalbą vienas kitam. Kitą pasakų knygą buvo paprašyta išrinkti bibliotekininkės Erikos Vasiliauskaitės-Rašimienės. Merui buvo pasiūlyta perskaityti pasaką „Kalėdų Senelis ir stebuklingas rutulys“. Tai kupina Kalėdinės nuotaikos, šiltų jausmų ir nuotykių knygelė. Vaikai įdėmiai klausėsi pasakų, atsakinėjo į užduotus klausimus.

Po skaitymų bibliotekininkė paprašė svečio prisėsti prie stalo ir padekoruoti baltais dažais iš kartono iškirptą namelį. Susirinkę aplinkui vaikai stebėjo, kaip meras darbuojasi ir klausėsi pasakojimo apie piešiamą savo kūrinį.

Baigiantis rytmečiui vaikai apkabino merą, nuoširdžiai vieni kitiems padėkojo už susitikimą ir bendravimą.

Kartais nereikia žodžių, užtenka pabūti tyliai, priglusti širdimis vieniems prie kitų ir nurimti.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-12-15