Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-01-11



Jono Avyžiaus viešoji biblioteka jau ne vienus metus vysto atviros ir prieinamos įvairią negalią turintiems žmonėms įstaigos koncepciją. Norėdama plėsti paslaugas socialiai pažeidžiamų grupių asmenims, biblioteka organizuoja terapinius skaitymus „Prisiminimų beieškant“. Terapiniai-garsiniai skaitymai – tai veikla, tiesiogiai susijusi su viena pagrindinių bibliotekos funkcijų – skaitymo skatinimu.

Sausio 11 dienos popietę Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos Eglė ir Rita lankėsi Joniškio grupinio gyvenimo namuose. Susitikimas pradėtas terapiniais skaitymais „Prisiminimų beieškant“. Šiam susitikimui pasirinkta tema apie žiemos mėnesius. Dalyviai nuoširdžiai dalijosi prisiminimais apie vaikystės žiemos nuotykius, prisiminė, kaip vaikystėje buvo smagu statyti sniego bunkerius, važinėtis rogutėmis, eiti į mišką ieškoti ragų.

Žiemą gausu net tik kalendorinių švenčių, bet ir Lietuvai svarbių datų: Sausio 13-oji, Vasario 16-oji, Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Pasidalijome prisiminimais apie Sausio 13-osios įvykius, pasidžiaugiame, kad esame laisvi, kad turime savo kalbą. Grupinio gyvenimo namų gyventojai taip pat  pasakojo, kad  gamino apkasų žvakes Ukrainos kariams.

 E. Šukienės inf.

Paskutinio redagavimo data: 2023-01-12