Apie mus

Naujienos

  2023-02-08



Projekte dalyvauja Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Gintarė Vaičekauskienė (pirma iš dešinės).

Naujoviški ir inovatyvūs mokymo metodai gali palengvinti mokymosi procesą, pagerinti besimokančiųjų įsitraukimą, motyvaciją ir pasiekimus, tačiau išmokti taikyti mokymo naujoves nėra lengva užduotis. Todėl nuo vasario 5 d. Šiaulių ir Telšių apskričių viešųjų bibliotekų trys specialistės kartu su kitų šalių (Ispanijos, Graikijos, Prancūzijos) specialistais dalyvauja švietimo srities darbuotojų mobilumo projekto mokymuose „Innovative teaching methods for teachers, school and adult education staff“ (mokymų organizatorius – Erasmus Learning Academy), kurie vyksta Palermo mieste, Italijoje. Mokymų metu bibliotekų specialistės susipažins su novatoriškais ugdymo metodais ir strategijomis, sužinos, kaip skatinti inovatyvių mokymo metodų diegimą ugdymo procese.

Ilgalaikėje perspektyvoje numatyta, kad mobilumo veiklose dalyvavę ir kompetencijas ugdę bibliotekų specialistai žinias ir įgūdžius pritaikys atnaujindami arba kurdami naujas edukacines paslaugas suaugusiesiems bei jas pritaikydami negalią turintiems asmenims, teikdami ir įgyvendindami projektus, kurdami ir įgyvendindami naujas mokymo(si) programas bei teikdami kitas paslaugas suaugusiesiems.

Projekto koordinatorius: Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

Projekto partneriai (konsorciumo nariai) 2022–2023 m. projekte:

  • Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka
  • Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešoji biblioteka
  • Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka
  • Mažeikių Henriko Nagio viešoji biblioteka
  • Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka
  • Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka
  • Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešoji biblioteka

Trumpas projekto pristatymas: 

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešajai bibliotekai 2022–2027 metams suteikta „Erasmus“ akreditacija (nr. 2021-1-LT01-KA120-ADU-000047347) suaugusiųjų švietimo srityje. Šios akreditacijos tikslas yra plėsti su kvalifikaciniais poreikiais susijusias bibliotekų specialistų problemas siekiant kurti ir plėtoti profesionalias, kokybiškas ir inovatyvias suaugusiųjų neformaliojo švietimo veiklas Šiaulių ir Telšių apskričių viešosiose bibliotekose.

Šis informacinis straipsnis atspindi tik projektą įgyvendinančios institucijos požiūrį, todėl Europos Komisija, jos institucijos ir Švietimo mainų paramos fondas negali būti laikomi atsakingi už šios medžiagos turinį ir bet kokį pateikiamos informacijos naudojimą.

Projektą finansuoja Europos Sąjunga



Paskutinio redagavimo data: 2023-02-08