Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-02-09



Vasario 9 d. Joniškio J. Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filiale vyko edukacinis rytmetys vaikams „Lietuviško žodžio kelionė – mano mažame, spalvotame pasaulyje“.

Į rytmetį rinkosi Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus vaikai.

Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė mažuosius dalyvius trumpai supažindino su šio rytmečio tema. Taip pat priminė Lietuviško žodžio kelionę pradedant nuo raidės ir baigiant įvairiais literatūriniais kūriniais. Po žodinės veiklos, renginio dalyviai kibo į praktinius užsiėmimus. Bibliotekininkė paruošė vaikams užduočių lapus, kuriuose buvo pavaizduotos įvairios raidės. Mažieji išsirinko jiems labiausiai patinkančias.

Vaikai spalvino raides pasitelkdami vairias priemones: spalvotus pieštukus, kreideles ir flomasterius. Įvairiaspalvė nuotaika atsispindėjo jų darbuose. Kad vaikams darbai neatsibostų ir truputi pailsėtų rankelės, dėmesį jie sutelkė į bibliotekininkės rodomus paveikslėlius. Mažieji turėjo įvardyti, kas pavaizduota kortelėje ir kokia pirmoji to žodžio raidė. Šiuos paveikslėlius jie klijavo šalia tinkamos raidės. Vėliau buvo skaitomos mįslės, minklės, patarlės ir pajuokavimai. Juose vaikai turėjo išgirsti įvardyto paveikslėlio veikėją ir priklijuoti savo kūrybinių užduočių lape.

 Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė inf. ir nuotr.

 



Paskutinio redagavimo data: 2023-02-13