Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-02-09



Vasario 9 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko garsiniai skaitymai „Tūkstantis Sigito Gedos veidų“, skirti poeto 80-mečiui.

Renginio metu bibliotekininkė supažindino su Sigito Gedos biografija, kūryba, literatūros kritikų mintimis. Buvo skaitomi eilėraščiai iš poeto išleistų ankstyvosios kūrybos rinkinių. Nemaža dalis bibliotekos lankytojų jau perskaitė naujausią Rimanto Kmitos knygą „Ugnies giesmės“, kurioje bandoma pažvelgti į S.Gedos gyvenimą, o kartu ir gyventą laiką. Skaitytojai šioje knygoje rado įdomių faktų ir diskutavo, kodėl neretai poeto eilėraščiai labai metaforiški, neįprasti. Bibliotekininkė perskaitė ištraukas iš Viktorijos Daujotytės monografijos „Tragiškasis meilės laukas. Apie Sigitą Gedą: iš poezijos, užrašų, refleksijų“, kurioje kalbama apie prieštaringumų nestokojusį poeto charakterį,  unikalumo supratimą, analizuojamas jo kūrybos tragizmas.

Skaitymų pabaigoje bibliotekos lankytojai rinkosi Sigito Gedos eilėraščių knygas, kurių dar nebuvo skaitę, prisiminė, kad nemaža dalis jo eilėraščių tekstų yra virtę dainomis.

 A. Kriščiūnienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-02-13