Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-03-02



Kovo 2 d. Kirnaičių biblioteka pakvietė kirnaitiškius į popietę „Ir k i t o k s žmogus gali būti laimingas“.

Renginys skirtas ypatingo pasaulinio populiarumo bei pripažinimo sulaukusio žmogaus Nick Vujicic vizitui Lietuvoje kovo 8 d. Atėjusiems buvo parodytas trumpametražis vaidybinis filmas „Drugelių cirkas“. Po jo peržiūros diskutuota, kokią žinią šis filmas neša žmonėms, kokios mintys kyla jį peržiūrėjus. Prisiminta aktoriaus Nick Vujicic, vaidinančio filme pagrindinį vaidmenį, biografija. Kalbėta apie šios neeilinės asmenybės meilę gyvenimui ir žmonėms. Būdamas neįgalus jis yra kupinas gyvenimo džiaugsmo, keliauja po pasaulį, ragindamas visus siekti savo svajonių, mylėti ir gerbti vieniems kitus ir nepamiršti, kokie esame laimingi.

Renginyje pakalbėta apie jo išleistas knygas, kuriose jis aprašo savo gyvenimą ir pasiekimus, bandydamas motyvuoti neįgaliuosius ir viską galinčius, tačiau nelaimingus žmones. Nick Vujicic pavyzdys rodo, kad sunkumai įveikiami, kad žmogaus galimybės beribės. Popietėje buvo skaitomos žinomiausio pasaulio motyvatoriaus pagrindinės citatos. Viena iš jų Nikas kreipiasi į mus: „Jei mano išskirtiniai trūkumai atvėrė išskirtines galimybes pasiekti tiek daug dalykų, tik įsivaizduokite, ką galite jūs!“. Mes visada turime galimybę rinktis: būti piktiems dėl to, ko neturime, ar būti dėkingiems už tai, ką turime.

Atėjusieji į renginį išgirdo, kokie veiksmai padeda pasijusti laimingesniais. Aptarta 13 kasdienių laimės punktų. Vienas iš jų – gyvenimo spalvinimas. Tad jei esate nelaimingas tik dėl to, kad diena niūri – apsirenkite ryškiai.

D. Paliukienės inf.

Paskutinio redagavimo data: 2023-03-08