Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-03-09



Kovo 9 d. Viešosios bibliotekos skaitykloje įvyko literatūros vakaras-susitikimas „Žodžio meistrė Kilnutė Riškuvienė: čia svajonė sukiojosi ...“.

„Ar rašyčiau miniatiūras, jei ne gyvenime sutikti mokytojai, žmonės, kurie skatino rašyti, kurti?“, – klausimu į klausimą apie jos kūrybą, kas ją įtakojo svarstė Kilnutė Riškuvienė. Literatūros vakare ne kartą minėtas rašytojo Henriko Čigriejaus vardas, Kilnutės Riškuvienės dėstytojo, kuris padarė didelę  įtaką jos miniatiūrų kalbos išraiškingumui ir vaizdingumui. O didžiausias kūrybos varikliukas –„Audruvės“ literatų klubas su jo bendraminčiais, renginiais, susitikimais, išvykomis. Ir, žinoma, nuostabiausias dalykas tai žmonės aplinkui“, – kalbėjo K. Riškuvienė.

Vakaro metu pristatyti leidiniai, kuriuose buvo spausdinama K. Riškuvienės kūryba: almanachai „Audruvė“, istorijos ir kultūros žurnalai „Žemygala“, kalendoriai „Nauji gaspadoriai-švieži kalendoriai“, almanachas „Baltieji sparnai“. Miniatiūros vertimą į latvių kalbą iš šios knygos skaitė Dzintra Elga Irbytė. Apie K. Riškuvienės kūrybą kalbėjo renginį vedusi „Audruvės“ literatų klubo vadovė Alina Jonaitienė, audruviečiai Jonas Ivanauskas, Emilija Kvedarienė. Literatūros vakaro metu miniatiūras iš K. Riškuvienės knygos „55 atsigręžimai“ skaitė bibliotekininkės Rita Mačiukienė ir Rita Brazauskienė. Skambėjo Jolantos Gižienės atliekamos romantiškos dainos.

Šio literatūros vakaro proga ir neseniai gražią gyvenimo sukaktį minėjusią literatų klubo „Audruvė“ literatę K. Riškuvienę sveikino ir kūrybinės sėkmės linkėjo Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė, audruviečiai, draugai.

Viešosios bibliotekos languose iki kovo 31 d. veikia dar vieno Kilnutės Riškuvienės pomėgio – kelionių fotografijų paroda.

D. Norvaišienės inf.

R. Mačiukienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-03-10