Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-03-09



Kovo 9 d. Saugėlaukio seniūnijos poilsio zonoje vyko edukacinis rytmetys vaikams „Savoj saujelėj gimtinę nešu, ją su meile prie savo širdelės glaudžiu“, skirtas kovo 11 dienai paminėti.

Bariūnų bibliotekos rengtoje edukacijoje dalyvavo Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus vaikai ir auklėtojos. Saugėlaukio seniūnijos poilsio zonos pievelėje buvo susmaigstytas žodis iš pagaliukų, kurį vaikai turėjo perskaityti pasibaigus edukacijai. Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė buvo paruošusi pintų medžiaginių juostų, kurios atitiko mūsų šalies vėliavos spalvas.

Pasiskirstę komandomis visi kibo į darbus. Didesni vaikai geltonos ir raudonos spalvos juostas smaigstė ant pagaliukų, patys mažiausieji dalyviai vis tikrino, ar dar nesibaigia maišeliuose juostų resursai. Visi susitiko žodžio viduryje su žaliomis juostomis. Vaikai, mokantys skaityti, perskaitė žodį GIMTINĖ, kurį dovanojo savo mylimai ir brangiai šaliai.

Prie šios idėjos įgyvendinimo prisidėjo ir Saugėlaukio seniūnijos ūkvedys parūpinęs pagaliukų ir padėjęs susmaigstyti raides. Taip pat, jo dėka buvo įgyvendinta bibliotekininkės kūrybinė mintis ir Saugėlaukio seniūnijos teritoriją papuošė iš betono lieti paukščiai, skirti Lietuvos valstybinėms šventėms paminėti.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-03-13