Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-04-01



Lietuvių kalbos dienos minimos nuo vasario 16 iki kovo 11 d., tačiau Maldenių bibliotekoje lietuvių kalba pagerbta balandžio 1 d.

Pirmąjį balandžio šeštadienį  ne tik vyko viktorina, skirta lietuvių kalbai, bet kartu paminėta ir Tarptautinės vaikų knygos diena, pristatyta bibliotekoje nuo balandžio 1 d. eksponuojama Liucijos Kurauskienės tapybos paroda „Joniškio krašto sakraliniai pastatai“.

Viktorina „Tautosaka – gimtosios kalbos gyvybės šaltinis“  bei Vaikų knygos diena buvo paminėta šiek tiek neįprastu būdu. Bibliotekininkė ne tik papasakojo apie pasakas, lietuvių kalbą, jos istoriją, bet kartu su kaimo moterimis susirinkusiems žiūrovams parodė naują lėlių spektaklį – pasaką „Ropė“, į kurio tekstą buvo įpintos patarlės, retai naudojami žodžiai, skambėjo lietuvių liaudies dainos. Dalyviai turėjo įsidėmėti kuo daugiau patarlių bei žodžių, juos paaiškinti. Visiems sekėsi tikrai labai gerai, tad nugalėtojas buvo renkamas burtų keliu ir prizas atiteko Irenai Šadbarienei. Po viktorinos buvo pristatyta L. Kurauskienės tapybos paroda. Bibliotekininkė šiek tiek papasakojo apie piešinių autorę, kaip kilo idėja nutapyti visas rajono bažnyčias bei koplyčias. Kaimo žmonės buvo sužavėti piešinių ryškumu, meniškumu ir dvelkiančiu jaukumu bei ramybe.

L. Adomaitienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-04-04