Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-04-04



Balandžio 4 d. Joniškio J. Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų skyriuje vyko edukacinis rytmetys vaikams „Mano vaikystė, knygose užrašyta, nupiešta ir spalvomis padabinta“, į kurį rinkosi Joniškio vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ Bariūnų skyriaus vaikai.

Prasidėjus rytmečiui bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė perskaitė vaikams V. Iliopoulos eilėraštį „Aš esu knyga, perskaityk mane“. Po trumpos rytmečio įžangos, vaikučiai įdėmiai vartė knygeles, apžiūrinėjo iliustracijas, jose ieškojo panašumų ir skirtumų. Po šurmulingos ir nuotaikingos patirties su knygelėmis prasidėjo edukacinis užsiėmimas.

Mažieji kūrėjai gavo po bibliotekininkės paruoštą popieriaus lapą ir įvairiaspalves popieriaus detales. Kiekvienas vaikas turėjo sudėlioti figūras ir taip sukurti savo knygos iliustraciją. Susikaupimas ir kartu žaismingumas tvyrojo ore. Mažieji popieriaus lapuose sukūrė savo namą ir medį, kreidelių pagalba visa tai išmargino ir nupiešė trūkstamas detales.

Medis – tai gyvybės įvairovė, kuri nuolatos kinta prisilietus metų laikams, jame apsigyvena ir kitos gyvybės. Tai nuolatinė kaita, kurią galime stebėti, mintyse kurti įvairias idėjas. Namas – tai vieta, kurioje kaupiame mintis, sumanymus, potyrius, tarsi į lentynas tvarkingai viską sudėliojame. Tai mūsų mažoji biblioteka. Kas žino, kada mums prireiks viso to, rašant knygą, kuriant eilėraštį, piešiant piešinį ar kuriant muziką...

Vaikų prisilietimas prie kūrybos skatina juos ieškoti, pajausti įvairius jausmus, pamatyti visai kitokį pasaulį. Priverčia nurimti ir atsipalaiduoti.

 Erikos Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-04-06