Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-04-04



Balandžio 4 dieną Skaistgirio bibliotekoje, kartu su Skaistgirio ikimokyklinio ugdymo „Pelėdžiukų“ grupės vaikais ir auklėtojomis, paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena.

Darželinukai susipažino su biblioteka ir bibliotekininkėmis. Šių metų vaikų knygos dienos tema „Aš esu knyga, perskaityk mane“ kvieste kvietė skaityti vaikams. Su mažaisiais bibliotekos lankytojais prisimintos pasakos, kurių vienas iš personažų – vilkas. Vaikai apibūdino jo bruožus ir savybes. Bibliotekininkė perskaitė vaikams Thierry Robberecht knygą „Vilkas, kuris iškrito iš knygos“. Išklausę pasakojimo, vaikai turėjo nuspręsti iš kurios pasakų knygos iškrito vilkas.

Artėja graži pavasario šventė – Velykos. Vaikai ateidami į biblioteką matė kiškučiais ir margučiais išpuoštas miestelio gatves. Bibliotekininkė patikino, kad bibliotekoje taip pat pasislėpė kiškučių šeimynėlė ir pakvietė  juos surasti. Netikėtumo ir azarto pagauti vaikai surado visus ilgaausius. Trumpai papramogavę vaikai domėjosi, vartė juos sudominusias knygas. Visi vaikučiai buvo pakviesti tapti bibliotekos skaitytojais ir apsilankyti su tėveliais.

J. Jatulienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-04-06