Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-04-26



Balandžio 26 d. Viešosios bibliotekos skaitykloje vyko kraštietės tautodailininkės Danutės Vaičaitytės-Danylienės rankdarbių parodos pristatymas

Tautodailininkė Danutė Danylienė trumpai papasakojo apie save: ji gimė Nemeikšių kaime, baigė Mindaugių aštuonmetę mokyklą, vėliau savo gyvenimą susiejo su Šiauliais. Megzti pradėjo būdama 8 metų ir nuo to laiko mezgimas ją lydėjo visą gyvenimą. Mama buvo rankdarbių mėgėja, ji siuvinėjo, mezgė, siuvo. Jos rankdarbius dukra kruopščiai išsaugojo, maža jų dalis taip pat eksponuojama parodoje.
Jau gyvendama Šiauliuose, Danutė baigė Kauno maisto pramonės technikumą, dirbo, augino vaikus, nebuvo laiko užsiimti papildoma veikla. Rankdarbiai į moters gyvenimą sugrįžo sunkiu metu. Ji susirgo, sunkiai judėjo rankos ir kojos, gydytoja patarė... megzti. Nesvarbu ką, nesvarbu kaip. Ir taip „besigydydama“ Danutė vėl pasinėrė į rankdarbių pasaulį. 2019 m. jai suteiktas Lietuvos tautodailininkų sąjungos narės vardas. Danutė garsėja pirštinių raštais, siuvinėtais delmonais (Delmonas (arba dalmonas) – lietuvių moterų puošni kišenė, austine juostele (rištuvu) rišta prie juosmens; būdinga tik Mažąjai Lietuvai) Jos mezginiai patenka į parodų katalogus, atvirukų rinkinius.
Drauge atvykusi Šaukėnų kultūros ir amatų centro tradicinių amatų koordinatorė Alma Meškienė išskyrė tautodailininkės kūrybiškumą, unikalumą, mokėjimą parinkti ir suderinti spalvas.
Tautodailininkės paroda veiks iki birželio 1 d. Kviečiame apsilankyti!

Vijoleta Kuprevičienė

Dalios Norvaišienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-04-27