Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-04-21



Balandžio 20 d. Joniškio Jono Avyžiaus bibliotekos naujoje salėje (III aukštas) pristatyta Plungės rajono literatų klubo „Vingiorykštė“ išleista knyga „Neblėstanti knygnešystės šviesa“.

Lietuvos kūrėjai buvo pakvieti dalyvauti konkurse „Draustos knygos kelias“ ir trijų joniškiečių (Emilijos Kvedarienės, Aušros Lukšaitės-Lapinskienės, Jono Ivanausko) kūryba pateko į knygos puslapius.
Apie knygos gimimą išsamiai papasakojo Plungės literatų klubo „Vingioryštė“ vadovė Adelė Daukantaitė. Ji džiaugėsi gražiu bendradarbiavimu su Joniškio rajono literatais ir klubo vadove Alina Jonaitiene.
Savo kūrybą skaitė Emilija Kvedarienė, Jonas Ivanauskas. Susipažinome su dar viena kraštiete kūrėja – Danute Kriščiūnaite. Ji kilusi iš Žagarės, dabar gyvena Šiauliuose, eilėraščius pasirašinėja Žiemgalos Bitės slapyvardžiu. Danutė eilėraščius su akrostichais skyrė „Audruvei“ ir „Vingiorykštei“.
Adelė Daukantaitė – ne tik literatų klubo vadovė, aktyvi visuomenininkė, bet ir produktyvi rašytoja, ji yra išleidusi dešimt knygų. Tai – poezija ir romanai, filosofija ir knygos vaikams. Autorė trumpai pristatė savo knygas, pasidalino ateities planais.
Skambias dainas susirinkusiems dovanojo dainų kūrėja ir atlikėja, pedagogė Romena Zabielienė

Vijoletos Kuprevičienės informacija ir nuotraukos



Paskutinio redagavimo data: 2023-04-21