Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-05-02



Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė balandžio 10–14 d. dalyvavo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos mobilumo projekto ERASMUS+ mokymuose „Train the trainer“ („Mokyk mokytoją“), kurie vyko Valensijoje (Ispanija).

Mokymuose pristatyti edukacinių veiklų, mokymų vedimo ir mokymų programų kūrimo principai. Kalbėta apie mokymosi stilių kvalifikaciją, auditorijos pažinimo, viešojo kalbėjimo, aktyviojo klausymosi  ir auditorijos valdymo metodikas. Mokymų veikla organizuota ne tik pristatant teorines žinias, bet ir atliekant tam tikras praktines užduotis.

Kartu su G. Vilčiauskiene šiuose mokymuose taip pat dalyvavo bibliotekų specialistai iš Šiaulių apskrities Povilo Višinskio, Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko ir Mažeikių Henriko Nagio viešųjų bibliotekų.

Iš viso mokymuose dalyvavo 22 dalyviai iš įvairių  Europos Sąjungos šalių (Bulgarijos, Vengrijos, Estijos, Latvijos, Norvegijos).

Po mokymų aplankyti žymiausi Valensijos ir Barselonos lankytini objektai, bibliotekos.

Šis informacinis straipsnis atspindi tik projektą įgyvendinančios institucijos požiūrį, todėl Europos Komisija, jos institucijos ir Švietimo mainų paramos fondas negali būti laikomi atsakingi už šios medžiagos turinį ir bet kokį pateikiamos informacijos naudojimą.

 

G. Vilčiauskienės inf.

Mokymų dalyvių nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-05-02