Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-04-26



Tradiciškai Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu vyksta metodinis darbuotojų pasitarimas-seminaras, kurio metu sveikinamos geriausios praėjusių metų Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos bibliotekininkės.

Šiais metais geriausia filialo vyresn. bibliotekininke išrinkta Žagarės teritorinio padalinio (filialo) vedėja Aušra Jonuitytė, Viešosios bibliotekos – Zita Grigutytė (Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vedėja).

Sveikinimo žodį tarė ir bibliotekininkų bendruomenei prisistatė Joniškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Marta Stonienė. Vedėja pabrėžė, kad bibliotekininkai – tai žmonės, kurie yra arčiausiai savo bendruomenės, žino jos poreikius, norus ir galimybes. M. Stonienės teigimu, šiais laikais biblioteka teikia ne tik tradicines paslaugas (išduoda leidinius vartotojams), bet ir moko naudotis naujomis technologijomis, todėl bibliotekininkui reikia nuolat kelti savo kvalifikaciją ir tobulinti įgūdžius.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Ekaterina Prakapene pristatė „2023 m. KM finansuojamos programos „Vykdyti medijų ir informacinio raštingumo kompetencijų ugdymo veiklas bibliotekose“ įgyvendinimo programą, pagal kurią jau rudenį gyventojams numatomi mokymai medijų ir informacinio raštingumo temomis. E. Prakapene pabrėžė, kad šie mokymai padės bibliotekos lankytojams kritiškai vertinti žiniasklaidos, socialinių tinklų informaciją ir atrinkti patikimos informacijos šaltinius.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Kultūros paveldo tyrimų ir sklaidos skyriaus vyr. bibliotekininkė-metodininkė Audronė Baškienė pristatė pranešimą „Kultūros paveldo kolekcijų atnaujinimas ir objektų atranka skaitmeninimui. Asmens duomenų, autorių ir gretutinių teisių apsauga“. Lektorė pabrėžė, kad skaitmeninant dokumentus labai svarbu atkreipti dėmesį į asmens duomenų apsaugą ir geriau kai kurių dokumentų neskaitmeninti bei viešai neskelbti.

Po seminaro vyko tautodailininkės Danutės Vaičaitytės-Danylienės rankdarbių parodos pristatymas.

 

G. Vilčiauskienės inf.

D. Kurlienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-05-02