Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-05-24



Gegužės 23 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje įvyko vakaras, skirtas mokytojai Elenai Vaitiekaitienei atminti ir pagerbti.

Mokytoja Elena Vaitiekaitienė (1929–2022) 1963–1985 metais dirbo Joniškio 2-ojoje vidurinėje mokykloje (dabar „Saulės“ pagrindinė).
Į „Atminų pamoką mokytojai Elenai Vaitiekaitienei“ susirinko gražus būrys jos buvusių moksleivių, kolegų, pažįstamų, bičiulių. Kai kurie iš jų atsinešė nuotraukų, mokytojos dovanotų knygų su įrašais, laiškų ir kitų mielų dovanėlių – buvo paruošta paroda.
Idėjos autorė ir renginio vedėja aktorė Silvija Povilaitytė gražiausius ir jautriausius žodžius bei posmus skyrė savo mokytojai.
Liejosi prisiminimai... Kalbėjo kolegė Marija Savickienė, buvę mokiniai Staselė, Regina, Silvija, Nijolė, Juozas. Skambėjo pagarbos ir meilės žodžiai mokytojai, kuri mokė lietuvių kalbos, atskleidė literatūros gelmes ir skaitymo džiaugsmą. Bendravimas nenutrūko ir pabaigus mokyklą, vyko susitikimai, pokalbiai telefonu. Mokytoja džiaugdavosi ir didžiavosi jau buvusių mokinių pasiekimais, klausdavo apie jų šeimas, vaikus. Daugelis iš jų, kaip svarbią relikviją, saugo mokytojos apnertas nosinaites. Meilė ir pagarba savo Mokytojai išliko visam gyvenimui.
Akordeono melodijas vakaro dalyviams dovanojo Edmundas Ambraziūnas.

Vijoletos Kuprevičienės informacija ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-05-25