Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-05-30



Gegužės 26 d. Joniškyje ir Žagarėje lankėsi Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ svečiai – poetas, vertėjas, Pasvalio krašto Garbės pilietis, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vladas Braziūnas, poetė Emilija Grigorjeva (Latvija), menininkė, muzikantė, kūrėja, kanklių muzikos mylėtoja, lietuvių liaudies kultūros ir tradicijų puoselėtoja Agota Zdanavičiūtė.

Pirmiausia svečiai atvyko į Joniškio rajono savivaldybę, kur juos priėmė ir pasveikino Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius, vicemerė Vaida Aleknavičienė, LR Seimo narys Liudas Jonaitis bei administracijos darbuotojai.

Po priėmimo savivaldybėje „Poezijos pavasario“ dalyviai vyko į Žagarės dvaro rūmus, o vėliau tos pačios dienos pavakarę baigiamajam renginiui grįžo atgal į Joniškį, į Joniškio Raudonąją sinagogą.

Joniškyje ir Žagarėje svečiai atliko programą „Žydi akmenys ir medžiai“. Poetai V. Braziūnas ir E. Grigorjeva (Latvija) pasikeisdami skaitė eiles, o muzikantė A. Zdanavičiūtė grojo kanklėmis ir dainavo stilizuotas, folklorines savo kūrybos dainas.

Renginio pabaigoje Joniškyje ir Žagarėje tradiciškai eilės skaitė Joniškio literatų klubo ,,Audruvė“ nariai.

Viešosios bibliotekos inf.

R. Miežytės ir V. Braziūno nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2024-02-08