Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-06-14



Birželio 7 ir 14 dienomis edukaciniais užsiėmimais „Kūryboje slypi neatrastas jausmų ir nuotykių pasaulis“ Bariūnų biblioteka atvėrė duris vasarai.

Į pirmąsias veiklas atkeliavo Joniškio lopšelio-darželio „Saulutė“ Bariūnų skyriaus vaikučiai.

Pirmoji edukacija prasidėjo Saugėlaukio seniūnijos poilsio zonoje. Vaikams buvo skirta užduotis, ant balto popieriaus lapo sudėlioti įvairias gamtines medžiagas ir sukurti gamtos etiudą. Mažieji ieškojo ir rankiojo šakeles, lapus, žoles, akmenėlius... Bevaikštant po teritoriją, jie susipažino su čia augančia augmenija, pastebėjo pievoje gyvenančius vabaliukus, atkreipė dėmesį į  vingiuojančius takelius.

Antrasis užsiėmimas taip pat vyko lauke. Ant pakabintų didelių balto popieriaus lapų, pipečių pagalba, vaikai liejo įvairių spalvų akrilinius dažus. Vėliau ant piešinių buvo dedamos storo sluoksnio guašo linijos, kurias vaikai turėjo išbraižyti medžio pagaliukais. Pati linksmiausia dalis prasidėjo baigus darbus su dažais. Vaikai, pasiėmę vandens pripildytus balionus, mėtė į savo sukurtus piešinius.

Kūryba, kuri yra neapribota, išlaisvina nuostabiausias ir pačias netikėčiausias emocijas, lavina vaizduotę, skatina atsipalaidavimą.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-06-15