Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-06-21



Birželio 21 d. Linkaičių bibliotekoje surengta popietė „Mano pomėgis“.

Šįkart apie savo laisvalaikio užsiėmimus papasakojo skaitytojos Ingrida Jakienė ir Regina Skupeikienė.

Joniškio „Aušros“ gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Ingrida Jakienė, be kitų pomėgių, labai mėgsta keliauti. Šeimos išvykos prasidėjo seniai, gimus pirmajam sūnui Nagliui. Iš pradžių automobiliu aplankyti artimesni miestai ir rajonai, vėliau maršrutai ilgėjo, ir galiausiai šeima apkeliavo visą Lietuvą. Jakai keliauja savaitgaliais ir vasarą. Kalėdiniu laikotarpiu įdomumo dėlei šeima važiuoja traukiniu iki Vilniaus, kuriame aplankomi muziejai bei kalėdinė eglutė. Ingrida su artimaisiais stengiasi pamatyti įdomesnes vietas, būtinai kopia į apžvalgos bokštus. Birštono apžvalgos bokštas yra aukščiausias. Įspūdingas ir Kirkilų apžvalgos bokštas, kuris primena apverstą valtį. Ingridos teigimu, kiekvienas bokštas  išskirtinis savo architektūriniu sprendimu ir aplinka. Per tris vasaras mokytoja surinko visus projekto „Surink Lietuvą“ magnetukus, tai yra apsilankė visų šalies miestų Turizmo informacijos centruose (kai kurie didesni rajonai taip pat turi šiuos centrus).

 Ingrida ir jos šeimos nariai yra ir „TrenkTuro“ – didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos regione – žygių entuziastai. Ne kartą keliauta pėsčiųjų maršrutais Kurtuvėnų ir Pagramančio regioniniuose parkuose, Akmenės karjeruose, primenančiuose Marso kanjonus. Pasivaikščiojimai Kurtuvėnų regioniniame parke gelbėjo karantino metu, kai jau buvo galima išvykti už rajono ribų.  Ingridai labiausiai patinka 20 km ilgio maršrutai.

Mokytoja papasakojo ir apie ką tik Joniškio „Aušros“ gimnazijos suorganizuotą išvyką į Lenkijos Tatrus, kurioje ir pati su jaunesniuoju sūnumi Vakariu dalyvavo. Galbūt ne visi žino, kad gimnazijoje įsteigta gabių mokinių „Academia“. Jos moksleiviai, lydimi pedagogų ir keleto mamų, dvi dienas keliavo po kalnus Zakopanėje. Pirmąją dieną žygeiviai įveikė daugiau kaip 10 km, antrąją – daugiau kaip 20. Iššūkis sėkmingai įveiktas, o įspūdingi kalnų vaizdai įamžinti nuotraukose.

Popietės dalyvėms Ingrida parodė daug įsimintinų išvykų po Lietuvą, Latviją ir Lenkiją vaizdų. Mokytoja teigia, kad mūsų Lietuva – labai graži šalis ir kasmet keliaudama visada gali rasti kažko naujo ir nematyto. Ingridos planuose – jau nauji maršrutai.

Vienas iš Reginos Skupeikienės pomėgių — žvakių liejimas. Regina daug metų prižiūri bitutes, tad turi ir medaus, ir vaško. Žvakių liejimu ji susidomėjo prieš 18 metų ir nusipirko pirmąsias dvi formas. Savarankiškai ieškojo informacijos spaudoje, o vėliau ir internete, įsigijo reikalingų priemonių. Dabar kūrybinga moteris turi apie 20 įvairių formų. Tai ir eglutės, įvairiai ornamentuoti kiaušiniai, žmonių ir paukščių figūrėlės, angeliukai, įvairios geometrinės figūros. Žvakutes Regina daro ir iš vaškuolių – vaško plokštelių. Savo darbeliais Regina nudžiugina artimuosius ir draugus, daug kūrinių išdovanoja. Prieš kelerius metus moteris suorganizavo žvakių liejimo edukaciją Linkaičių bibliotekoje, pamokė lieti žvakutes ir Gasčiūnų mokyklos pradinukus.

Nepastebimai prabėgo popietės laikas, dalyvės išsiskirstė sužinojusios ir pamačiusios daug įdomių dalykų.

A. Stulginskienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-06-23