Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-06-21



Birželio 21 d. Bariūnų bibliotekoje vyko edukacinė popietė „Kūryboje slypi neatrastas jausmų ir nuotykių pasaulis“, į kurią rinkosi Saugėlaukio Seniūnijos teritorijoje gyvenantys vaikai.

Popietės pradžioje visi susipažino. Kiekvienas piešė savo nuotaikas ant lapelių ir juos metė į „Nuotaikos kibirėlį“. Bibliotekininkė vaikams trumpai papasakojo apie jų laukiančią veiklą. Pasiėmę reikalingas priemones visi iškeliavo į Bariūnų parko poilsio zoną. Edukacijos metu vaikai parke ieškojo įvairių gamtinių medžiagų: kankorėžių, spyglių, lapų, gėlių... Ant balto audinio visi dėliojo mandalas, o baigę kūrybinį procesą aptarė darbo rezultatus. Pažaidę keletą judriųjų žaidimų, popietės dalyviai parkeliavo į biblioteką. Susėdę prie stalo diskutavo apie edukaciją, kas patiko, o kas nepatiko, kokių užsiėmimų norėtų sekančiose popietėse. Vėliau vaikai žaidė stalo žaidimus, vartė knygas, bendravo vieni su kitais.

23 d. į biblioteką rinkosi Joniškio lopšelio-darželio „Saulutė“ Bariūnų skyriaus vaikai. Edukacijos metu jie kūrė spalvotą, šiltą ir žydinčią vasarą. Vaikai vartė senus žurnalus ir ieškojo įvairiaspalvių gėlių. Atradę sau patinkančius augalus, juos plėšė tinkama forma ir klijavo ant balto popieriaus lapo, o likusias baltas vietas dekoravo spalvotomis kreidelėmis. Lapų šnaresyje įsilieję vaikų balsai, biblioteką pavertė jaukiomis dirbtuvėlėmis, tarsi šeima susirinkusi prie vieno stalo paskendusi kūrybinėje erdvėje.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-06-26