Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-06-28



Birželio 28 d. Bariūnų bibliotekoje vykusi edukacinė popietė sukvietė gausų dalyvių būrį Saugėlaukio seniūnijos teritorijoje gyvenančių vaikų.

Šioje edukacijoje vaikai pasinėrė į drakonų pasaulį. Edukaciją vedė dvylikametė Vakarė Rašimaitė. Jos hobis konstruoti iš popieriaus, piešti, išbandyti įvairias meno technikas ir jas patobulinti. Vakarė detaliai pasakojo darbo seką. Susirinkusieji pradėjo nuo drakono galvos spalvinimo. Vaikai naudojo flomasterius, spalvotus pieštukus ir aliejines kreideles. Vėliau perėjo prie techninių darbų panaudojant piešimo popierių. Vakarė vaizdžiai parodė, kaip viena ar kita detalė nupiešiama ir išlankstoma. Vaikai išlankstė ir suklijavo detales, taip gaudami tuščiavidures trikampio formas, vieną didesnę, o kitą mažesnę. Jos buvo sutvirtintos viena su kita. Į didesniąją formą kišami keturi pirštai, o į mažesniąją nykštys. Prie didesniojo trikampio krašto, kiekvienas vaikas priklijavo savo spalvintą drakono galvą ir gavo išsižioti galintį drakoniuką.

Kai girdi vaikų emocijas, juoką, nuostabą ir matai tarpusavio komunikavimą, supranti, kad jiems viso šito dar reikia. Tos nerūpestingos vaikystės, nevaržomos laisvės ir kūrybos.

 E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.

 



Paskutinio redagavimo data: 2023-06-30