Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-07-10



Liepos 10 dieną Skaistgirio bibliotekoje prasidėjo vaikų vasaros stovyklėlė.

Biblioteka prisideda prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos  iniciatyvos „Atverkime duris vasarai“ ir organizuoja įvairias veiklas vaikams. Vyks kūrybinės dirbtuvėlės, vaikai žais stalo ir lauko žaidimus, skaitys knygas, dalyvaus žygyje.

Pirmąją stovyklėlės dieną vaikams buvo priminta apie vykstantį skaitymo iššūkį „Vasara su knyga“, jie supažindinti su skaitymo užduotimis, pakviesti skaityti ir registruotis.

Liepos 15 dieną Lietuva mini Dariaus ir Girėno skrydžio per Atlantą 90-ąsias metines. Bibliotekininkė vaikams pristatė skaidres, kuriose akimirkos iš aplankytų Stepono Dariaus (Judrėnai, Klaipėdos raj.) ir Stasio Girėno (Vytogala, Klaipėdos raj.) sodybų – muziejų. Kūrybinių dirbtuvėlių metu vaikai gamino lėktuvėlius. Kol sukonstruoti ir ryškia oranžine spalva nuspalvinti lėktuvėliai džiuvo, vaikai seniūnijos žaidimų aikštelėje smagiai žaidė judriuosius žaidimus. Grįžus į biblioteką vaikų laukė labai atsakinga užduotis. Reikėjo teisingai užrašyti lėktuvo pavadinimą „LITUANICA“. Kol vieni rašė, kiti dėliojo 15 dalių dėlionę „Lituanica II“ – tai lėktuvo modelis, kuriuo lakūnas Feliksas Vaitkus 1935 m. rugsėjo 21-22 d. sėkmingai perskrido Atlantą iš Niujorko į Kauną. Visų rimtų darbų pabaigoje vaikai mielai pasipuošė bibliotekininkės Jolantos dovanotomis tatuiruotėmis skrydžio tema, o filialo vedėja Lijana visus vaišino saldainiais „Kregždutė“.

J. Jatulienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-07-11