Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-07-13



4-oji vaikų vasaros stovyklėlės diena Skaistgirio bibliotekoje prasidėjo kūrybinių dirbtuvėlių užsiėmimu „Mandalų piešimas ant diskelių“.

Bibliotekininkė parodė vaikams savo pieštas mandalas ant CD diskelių, kurios puošia vaikų skyriaus sieną ir pakvietė gausų stovyklėlės dalyvių būrį nupiešti po mandalą. Darbas ilgas ir reikalaujantis kruopštumo. Užsiėmimo vadovė parodė kokiu būdu tinkamai nuvalyti spalvotą ir blizgų CD paviršių, kad jis taptų permatomas. Tik tada  galima korektoriumi ant jo išpiešti mandalos raštą, o vėliau spalvinti pasirinktomis spalvomis. Mandalų raštus vaikai rinkosi iš knygučių „Mandalų pasaulyje“, „Sukurk savo mandalą“ ir „Nuspalvink mandalas“.

 Kol akriliniais dažais spalvintos mandalos džiuvo, vaikai pramogavo miestelio parke.  Varžėsi siūlų kamuoliukų pūtimo per šiaudelį rungtyje, mielai kartojo jau išbandytą šokinėjimo žaidimą „1-2-3“. Kito žaidimo metu didesnis vėjas netrukdė šiaudelio pagalba folijos rutuliukus perkelti į indelį. Kūrybingi vaikai pritarė pasiūlytai idėjai ir iš sausų medžio šakelių pastatė „Jaučio trobelę“, juokaudami, kad čia galės užeiti tik maži vabalėliai. 

Grįžę į biblioteką rado jau nudžiuvusius darbelius, pasidžiaugė jų raštais ir spalvomis. Mandalų raštais nuspalvinti CD diskeliai tiks papuošti sodui ar pavėsinei.

J. Jatulienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-07-14