Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-07-14



Liepos 10-14 dienomis Gataučių filiale vyko 5 dienų vasaros stovykla.

Jos metu vyko daug smagių edukacijų. Pirmąją stovyklos dieną jaunieji lankytojai išbandė laikinas tatuiruotės. Kiekvienas iš didelės piešinių gausos galėjo išsirinkti labiausiai patikusį vaizdelį ir vandens pagalba užsiklijuoti jį ant norimos kūno dalies ir taip bent keletą dienų pasidžiaugti laikina tatuiruote.    

Antrą dieną bibliotekininkė visus pakvietė vandeniniais dažais piešti piešinius ir lyg skalbinius sukabinti ant virvelės lauke. Vėjo plaikstomi piešiniai ne tik greitai išdžiūvo, bet suteikė daug džiaugsmo ir juoko.

Trečią vasaros dieną stovyklautojai praleido lauke. Buvo pučiami muilo burbulai, leidžiami iš balto popieriaus pačių pasigaminti taikos lėktuvėliai. Smagiai sužaistas žaidimas „Valgoma-nevalgoma“.

Karštą ketvirtą stovyklos dieną bibliotekininkė pakvietė iš lauko surinktų įvairių augalų sukurti paveikslus. Jaunieji dalyviai pasitelkę savo kūrybiškumą sukūrė daug nuostabių darbelių, kuriais labai pradžiugino vieni kitus.   

Visi norintys paskutinę penktą vasaros stovyklos dieną galėjo išbandyti modelino techniką. Vieni specialia formele susikūrė drugelį ar paukštelį, kiti pasigamino apyrankę, medalį.   

Gataučių bibliotekininkė pasidžiaugė tokiu aktyviu stovyklautojų būriu. Penkių dienos vasaros stovyklą vainiko pačios darbuotojos paruoštos vaišės.

L. Lukošiūnienės inf.  



Paskutinio redagavimo data: 2023-07-18