Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-07-27



Antrus metus iš eilės liepos mėn. Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pagal Joniškio rajono savivaldybės finansuojamą vasaros užimtumo programą vaikams organizavo 5 dienų kraštotyrinę dieninę stovyklą „Pažink Šiaurės Lietuvos kraštą“.

Stovyklos metu (liepos 17–21 d.) buvo aplankyti penki Šiaurės Lietuvos miestai ir miesteliai (Kuršėnai, Mažeikiai, Šiauliai, Pasvalys, Naisiai). Kiekvieną dieną buvo aplankoma vis kita biblioteka, išbandytos siūlytos edukacijos ir veiklos. Taip pat aplankyti kultūros paveldo objektai, kitos lankytinos vietos.

Pirmąją dieną Kuršėnuose aplankyta naujai pastatyta Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešoji biblioteka, dalyvauta Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centro edukacijoje „Lietuviško šiaudo paslaptys“.

Antrąją stovyklos dieną vykta į Mažeikius, kur Mažeikių muziejaus edukacijoje išbandytos odos dekoravimo technologijos, apžiūrėtos muziejaus ekspozicijos, o Mažeikių Henriko Nagio viešojoje bibliotekoje dalyvauta kūrybinėse dirbtuvėse.

Trečiąją dieną Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje vaikai mokėsi kurti komiksus, o po apsilankymo bibliotekoje vyko į inovatyvų bei interaktyvų Baltų pažinimo centrą, kur susipažino su baltų istorija, kultūra ir gyvensena.

Ketvirtąją stovyklos dieną pakeliui į Pasvalį sustota Žeimelyje, aplankytas paminklas mokslo genijui Teodorui Grotusui. Nuvykus į Pasvalio Mariaus Katiliškio viešąją biblioteką dalyvauta edukacinėje programoje „Kaip atsirado knyga“ bei Audronės Jovaišienės lėlių Barbių kolekcijos parodos atidaryme. Po apsilankymo bibliotekoje nuteita prie paminklo poetui Bernardui Brazdžioniui ir skulptūros „Senojo tilto muzikantas Antanėlis“. Vėliau keliauta į Pasvalio krašto muziejų, kuriame iš gipso vaikai gamino rankų darbo magnetuką.

Penktąją dieną pakeliui į Naisius vaikai aplankė rašytojo Jono Avyžiaus gimtinę (Mėdginus) ir ten pastatytą koplytstulpį rašytojo atminimui. Nuvykę į Naisių biblioteką stovyklos dalyviai origami technika kūrė knygelę-dėžutę, vėliau vaikščiojo po atviru dangumi įrengtą Baltų dievų muziejų, dalyvavo Žemaitukų žirgyno edukacijoje „Pabūk žirgeliu“. 

Grįžus į Jono Avyžiaus viešąją biblioteką aptartos stovyklos veiklos ir įspūdžiai, vaikams įteiktos bibliotekos direktorės J. Šimkevičiūtės padėkos.

G. Vilčiauskienės inf.

R. Miežytės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-07-27