Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-07-28



Nuo liepos 21 d. biblioteka organizavo penkių dienų vasaros stovyklą, kurios metu buvo vykdoma labai įvairi veikla.

Pirmą stovyklėlės dieną vaikai darė paveikslus iš jų pačių prisiskintų lauko gėlių, puošė rėmelius karoliukais ir kaspinėliais, taip pat buvo garsiai skaitomos knygelės.
Antrąją stovyklėlės dieną planus pakoregavo lietus, kuris sutrukdė išvyką į gamtą. Bibliotekininkė sugalvojo jauniesiems dalyviams kitokios veiklos: žiūrėjo filmukus, dalyvavo viktorinoje „Aš ir internetas. Ką žinoti ir suprasti“, žaidė įvairius žaidimus, o ypač visiems patiko piešimas rankomis, kuris sukėlė daug gardaus juoko.

Liepos 26 d. buvo trečioji vasaros stovyklėlės diena bibliotekoje. Vyresnieji vaikai tapė ant drobių akrilo dažais, mažieji užsiėmė įvairiais darbeliais iš popieriaus. Su mažesniais vaikais apsilankyta kaimo vaikų aikštelėje, kur pavaikščiota basų kojų taku, kreidutėmis piešta ant asfalto ir ant lauko piešimo lentos, skaitytos pasakų knygelės, vaišintasi saldainiais ir t.t. Mažieji mokėsi iš popieriaus lankstyti lėktuvėlius, su kuriais paskui rungėsi, kieno toliau nuskris. Jose dalyvavo ir pati bibliotekininkė, tuo sukeldama vaikams smagaus juoko, bet jai sekėsi ne taip jau ir blogai.

Ketvirtoji vasaros stovyklėlės diena bibliotekoje buvo paskirta vaidybos menui. Bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ jaunieji artistai Aleksas, Mantas, Gabija ir Viltė susirinkusiems vaidino pasaką „Dangus griūva“, o bibliotekininkė papasakojo apie teatro lėles ir parodė, kaip jos gaminamos. Po to pakvietė ekspromtu suvaidinti pasakėlę „Raudonkepuraitė“. Šis nerepetuotai suvaidintas spektakliukas visiems suteikė labai daug gerų emocijų ir noro dalyvauti tolimesnėje lėlių teatro veikloje.

Liepos 28-oji buvo paskutinė stovyklėlės diena ir vaikai vėl pasinėrė į kūrybinius procesus. Kiekvienas darė tai, ką mėgo: vyresnieji  tapė ant drobės, mažesni – iš kojinių mokėsi daryti lėlytes, o iš popieriaus – spalvingas gėles.

Bibliotekos jaunieji lankytojai turėjo galimybę smagiai ir turiningai praleisti atostogas savo kaimo bibliotekoje, išmokti naujų dalykų, lavinti kūrybinius gebėjimus, žaisti, pramogauti, bendrauti su bendraamžiais ir, aišku, skaityti knygeles.

 L. Adomaitienės inf.

 



Paskutinio redagavimo data: 2023-07-31