Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-08-01



Rugpjūčio 1 dieną Kriukų teritoriniame padalinyje (filiale) vyko pažintinė valanda „Pakeliaukime po pasaulį“.

Bibliotekininkė susirinkusiems vaikams papasakojo kiek daug yra šalių. Ji pakvietė vaikus su Šarūne Vaitekūne pakeliauti po pasaulį. Šarūnė  pasakojo ir rodė vaikams, kur jai  su šeima teko pabuvoti ir ką  ten pamatė.

Viešnia lankėsi Dubajuje. Dubajus – didžiausias Jungtinių Arabų Emyratų miestas, esantis šalies šiaurės rytinėje dalyje ir to paties pavadinimo emyrato sostinė. Tai miestas iš dykumos. Aukščiausias šiame mieste esantis pastatas siekia 828 metrus ir yra net 160 aukštų.

Šarūnei taip pate teko viešėti Portugalijoje. Portugalija – uolienų kraštas, kur visi namai balti. Ten galima išvysti smėlio skulptūras, kurių autoriai menininkai iš 14 valstybių. Šios statulos gali išstovėti pusę metų.

Izraelis žymus ten esančiu Kristaus keliu, raudų siena. Izraelis keliones mylinčius žmones vilioja daugybe istorinių, religinių, kultūrinių ir gamtos stebuklų. Negyvoji jūra – neabejotinai viena iš unikaliausių ir įspūdingiausių mūsų planetos vietų.

Dar viena Šarūnės aplankyta šalis – Madeira.  Ten ji grožėjosi senai, net 1000 metų sulaukusiais medžiais, ragavo įdomius vaisius. Madeiroje verta aplankyti ir turistų pamėgtus juodąjį ,baltąjį ir akmenų paplūdimius.

Šarūnei patinka lankytis tolimose šalyse, tačiau ji nevengia ir kaimyninių šalių. Jai teko lankytis viename gražiausių Latvijos miestų Ventspilyje. Čia ji grožėjosi gėlėmis, miesto simboliais jau tapusiomis karvėmis, kurių galima suskaičiuoti net 24. Ventspilyje galima aplankyti pajūrio muziejų po atviru dangumi ir susipažinti su žvejybos raida, pamatyti įvairias valtis ir plačią inkarų kolekciją.

Po pasakojimų renginio viešnia parodė kaip atrodo iš jos aplankytų šalių parsiveštos kriauklės, akmenukai, uolienos. Visiems vaikams ji leido pasirinkti po norimą daiktą ir pasiimti kaip prisiminimą iš kelionės.

V. Navickienės inf.

D. Musejukienės nuot.



Paskutinio redagavimo data: 2023-08-02