Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-08-02



Rugpjūčio 2 d. Bariūnų bibliotekoje vyko edukacinė popietė „Kūryboje slypi neatrastas jausmų ir nuotykių pasaulis“, į kurią rinkosi Saugėlaukio Seniūnijos teritorijoje gyvenantys vaikai.

Nuotykiai prasideda tuomet, kai turi svajonių, kurios glūdi tavo vaizduotės pasaulyje. O, kad jos taptų realybe, reikia šiek tiek padirbėti. Šios popietės metu vaikai kūrė žemėlapį, kuriame piešė savo svajonių salą. Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė vaikams paruošė didelį popieriaus lapą. Pirmoji užduotis – jaunieji kūrėjai ant popieriaus pylė įvairių rūšių kruopas ir formavo savo salas. Antroji užduotis – visa tai, kas buvo suformuota, jie apvedžiojo spalvotais pieštukais. Baigę šį kruopštų darbą, visas kruopas nupylė ir ant popieriaus lapo atsivėrė salų bei salelių kontūrai. Savo kūrinius vaikai nuspalvino juodosios ir kinrožės žiedų arbatomis.

Kol darbeliai džiuvo, bibliotekininkė paprašė vaikų užsimerkti ir įsivaizduoti, kas galėtų būti jų svajonių saloje. Į šią salą norėtųsi vis sugrįžti, prisipildyti džiaugsmo, juoko, joje pailsėti, užsiimti savo mėgstama kūryba... Pasvajoję renginio dalyviai vėl kibo į darbus. Kreidelių ir spalvotų tušinukų pagalba savo vizijas jie perkėlė į savo sukurtas salas.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-08-03