Galerija

Virtualios parodos



Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka turi didelę ir vis dar besipildančią (~280 egz.) autografuotų knygų kolekciją: su autorių parašais, padėkomis, dedikacijomis bibliotekos skaitytojams, darbuotojams ir joniškiečiams.

Autogrãfas (gr. autographon auto + graphō – rašau), autoriaus, vertėjo, parengėjo, dailininko įrašas ar parašas leidinyje. (aiškinimas iš „Visuotinės lietuvių enciklopedijos“)

Virtualioje parodoje pateikta 100 knygų susijusiu su Joniškiu.
Savo knygas su autografais dovanojo mūsų krašto žmonės:
poetai Ona Mikalauskienė-Kubiliūtė, Juozas Jaras, Loreta Ripskytė, Jonas Ivanauskas, Darius Rekis.
Rašytoja Jolita Skablauskaitė, literatūrinės Jono Avyžiaus premijos laureatai Saulius Šaltenis ir Birutė Jonuškaitė, pedagogė ir romanų autorė Alina Jonaitienė.
Aktoriai Laimonas Noreika ir Silvija Povilaitytė, dailininkai Adolfas Vaičaitis ir Juozas Galkus, architektas Arūnas Eduardas Paslaitis, folkloro teatro įkūrėjas Povilas Mataitis, istorikas dr. Ernestas Vasiliauskas, publicistė ir knygų autorė Birutė Žymantienė, profesorius Stasys Vaitekūnas, vertėja Dzintra Elga Irbytė-Staniulienė, tarptautinės kategorijos stalo teniso teisėjai Romualdas ir Vincas Franckaičiai, sporto entuziastas, Krepšinio muziejaus Joniškyje įkūrėjas Leonas Karaliūnas ir kt.
Savo sudarytas ir redaguotas knygas su dedikacijomis dovanojo mokslininkės Rita Urnėžiūtė ir Giedrė Lastauskienė.

Knygų viršeliai ir puslapis su autografu sudėti autorių ar antraščių abėcėlės seka.

Parodą parengė Vijoleta Kuprevičienė



Paskutinio redagavimo data: 2024-01-15