Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-08-11



Rugpjūčio 11-oji – Tarptautinė jaunimo diena. Jono Avyžiaus viešoji biblioteka, įgyvendindama tęstinį Lietuvos kultūros tarybos ir Joniškio rajono savivaldybės finansuojamą projektą vaikams ir jaunimui „Įsitrauk 4“, tradiciškai rugpjūčio 11 d. kvietė į renginius, skirtus Tarptautinei jaunimo dienai paminėti.


Nuo 15 val. prie Joniškio kultūros centro vyko edukacijos ir profesijų mugė. Biblioteka siūlė išbandyti naujus robotikos rinkinius, Joniškio visuomenės sveikatos biuras pristatė sveikatos specialisto profesiją ir kvietė išbandyti atlikti pradinį gaivinimą, Joniškio istorijos ir kultūros muziejus mokė rašyti su plunksna, Joniškio žemės ūkio mokykla pristatė vykdomas programas, demonstravo turimą techniką. Šiaulių priešgaisrinė gelbėjimo valdyba pristatė ugniagesio profesiją ir kvietė sudalyvauti edukacijoje „gaisro gesinimas“. Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras pristatė turizmo darbuotojo darbo specifiką, kvietė sudalyvauti viktorinose ir įvairiuose žaidimuose. Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centras pasakojo apie socialinio darbuotojo specialybę, kvietė sudalyvauti viktorinoje.

16 val. prie Joniškio kultūros centro vyko susitikimas su teatro ir kino aktoriumi Josif Baliukevič. Šiuo metu J. Baliukevič dirba Valstybiniame Šiaulių dramos teatre, ruošiasi naujam spektakliui ir filmuojasi naujame LNK serialo „Rimti reikalai“ sezone. 2010 m. aktorius Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo teatro magistrą. Anksčiau dirbo Vilniaus mažajame teatre. Yra gavęs premiją už geriausią nepagrindinio vaidmens atlikėjo Donato vaidmenį spektaklyje „Remyga“ (rež. Oskaras Koršunovas). Susitikimo metu aktorius kalbėjo apie kino ir teatro užkulisius, aktoriaus profesiją, jos pliusus ir minusus. Pasak J. Baliukevič, stojant mokytis nereikia nusivilti, jeigu nepavyksta įstoti iš pirmo karto, svarbu nesustoti ir eiti į priekį savo svajonės link. Kalbėdamas apie teatrą ir kiną aktorius minėjo, kad tai tarsi du atskiri pasauliai, kur kiekviename galioja savos taisyklės. Paklaustas apie dalyvavimą projekte „Muzikinė kaukė“ svečias teigė, kad šis projektas reikalavo labai daug pasiruošimo, tačiau dalyvavimas jame jam labai patiko. Susirinkusiems į susitikimą aktorius linkėjo, kad darbas, kurį susirinkusieji dirba ar dar pasirinks dirbti ateityje, teiktų jiems ne tik atitinkamą atlygį, bet ir malonumą.

Nuo 19 val. buvo kviečiama įveikti bibliotekos „knygų laikymo“ iššūkį bei žaisti lauko žaidimus, kuriuos pravedė Joniškio sporto centras.

Tarptautinės jaunimo dienos pabaigai joniškiečiai kviesti stebėti pripučiamo lauko kino.

 

G. Vilčiauskienės inf.

R. Miežytės nuotr.

 



Paskutinio redagavimo data: 2023-08-14