Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-08-23



Rugpjūčio 23 dieną Plikiškių biblioteka kartu su Elėjos (Latvija) bibliotekos ir Plikiškių kaimo bendruomenės nariais rinkosi prie Lietuvos – Latvijos sienos tradiciškai paminėti Baltijos kelio dieną. Džiugu, kad šios dienos minėjimas tapo tradicija ir šiemet renginio dalyviai rinkosi jau penktą kartą.

Šventiškai nusiteikę, pasipuošę savo šalių vėliavomis visi susikibome rankomis,  kartu sugiedojome Lietuvos ir Latvijos himnus. Po to Plikiškių skyriaus-daugiafunkcio centro kieme renginio dalyviai dalinosi prisiminimais apie pirmąjį Baltijos kelią, viešnia iš Latvijos prisiminė, kad ketinimai jungtis į šį kelią gimė Latvijos miestelyje Cėsyje. Bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė ir Elėjos bibliotekos vedėja Dace Roze lietuvių ir latvių kalbomis perskaitė fragmentą iš Baltijos kelio liudininkų prisiminimų. Klausėmės Gasčiūnų vokalinio ansamblio (vad. J. Malinauskaitė, F. Bondarevas) dainų apie Lietuvą, gimtąjį kraštą.

Minėjimo pabaigoje  Plikiškių kaimo bendruomenės pirmininkas Vaclovas Martinaitis kalbėjo apie saugų eismą tamsiu paros metu, buvo dalinami atšvaitai, kitos saugaus eismo priemonės. Svečių delegacija apžiūrėjo fotografijų parodą bibliotekoje „Baltijos kelio gėlė“. Ilgai netilo kalbos ir bendros dainos prie arbatos puodelio jaukiame ąžuolo pavėsyje.

 

Aušros Kriščiūnienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-08-24